ala Tumblr~

Tikky Tok 4 My aGe

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Ceritera Que..

~Renungan Qeeta~

Wednesday, May 29, 2013

Fitnah Bertudung Labuh?

Assalamua'laikum..

Hye guys.. LR datang lagi dengan entrinya yang x menarik.. ngehhh~

Kali ni LR mo ceritakan kemusykilan LR mengenai tudung labuh ni.. dolu-dolu di suatu ketika yg dulu mmg LR merancang dan mengimpikan untuk memakai tudung labuh.. and one day, one moment, one time, sehhh.. tah macam mana masa tu LR keluar dengan pakai selendang yang LR labuhkan.. awal2 tu memang LR terrrinnggiiinnn sangat mo ada tudung labuh tapi memandangkan LR ni golongan less fortunate, so LR x mempunyai kuasa dari segi kewangan untuk memiliki tudung labuh ni.. oleh yang demikian (chehhh), LR decide untuk pakai shawl sahaja la sepanjang hidup bertudung ni sementara menunggu kuasa membeli.. so benda tu jadi kebiasaan n LR suka. bukannya ada sebab atau kepentingan apa pun tapi LR rasa itu satu benda yang mesti buat n benda yang betul. benda yang dituntut. memang itulah perintahnya kan.. --> untuk menutup kepala dan bahagian dada.. so kita labuhkan.. dengan pakai macam tu la LR jalani hari2 dengan karakter yang sama..

lebih kurang pakai mcm ni la..

One fine day, LR ikut kem ni.. namanya kem EIS.. best tu best juga tp kurang pengisian.. erm.. tah la.. LR ni bukannya pandai menilai sangat pun. apapun, masa dekat kem tu ada ustaz ni cakap.. " saye suke lagi korang semue pakai camni. biase2 je. daripada korang pakai tudung labuh2 lepas tu jalan berdua2 ngan lelaki. lagi teruk. mendatangkan fitnah je. " pastu LR pn tersentap.. sentap kenapa? sebab LR btudung labuh.. eh x, bselendang labuh.. ( bkn sama ka? ) memang la dekat kolej dulu LR x bdua2 ngan lelaki.. yea la.. sepa la lelaki yang mo lepak ngan LR ni.. suda la student kolej tu ramai.. huh.. orang kelas LR pn bkn jenis yang rapat ngan LR coz LR tukang bagi arahan, apa x nya.. tapi LR ni mmg suka bgeng ngan lelaki.. ngan pompuan boleh jugak tapi susah maintain.. byk kena jaga.. heh.. cakap macam diri bukan pompuan kn.. tapi tu la hakikatnya. LR lg suka kawan ngan lelaki.. lagi best yang gila2 sempoi tp gentleman. fuhh.. best.. walaupun sebenarnya itu bukanlah yang terbaik. so then LR x tau suda whats next.. mo pakai labuh atau biasa2 macam dulu2..  hmm.. yg sebenarnya takut la kan.. takut dengan keadaan.. takut masa depan.. takut yang tah apa2 la.. heisy..


Kesimpulannya, LR pakai ja labuh.. sbb yg tu susah sikit.. bila ada hati mo pakai ni biar la pakai ja.. nanti kalau xda hati mo pakai suda, ingat senang ka mo pakai.. yang lain2 tu LR adjust kemudian.. adjust apa LR pun x tau tapi LR cuba sedaya yang mampu untuk pastikan tindakan LR x memudaratkan n x mendatangkan fitnah dalam agama.. hmm..

walau apa pun, pengorbanan sangat diperlukan..

[ copy from http://panduanislam.com/blog/]
Bestnya dapat pakai macam ni.. fuhhh.. 




No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~Greatest Person~

There was an error in this gadget