ala Tumblr~

Tikky Tok 4 My aGe

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Ceritera Que..

~Renungan Qeeta~

Wednesday, March 13, 2013

Lafaz Yang Tersimpan :')

Assalamua'laikum all readers.. hehe.. lama x buat entry.. Barakallahufik.. ^_^

today LR mau cerita pasal seorang kawan ni.. LR kenal dia masa dekat PLKN..
erm...LR x rapat pn dgn dia msa di kem tapi tah kenapa lepas kem tu bleh plak rapat ngan dia..
dia someone yang blagak cool tapi sbnrnya x pun..hensem tuuuuuuuu x bleh ckp la kn..anugerah Allah..tp bg LR dya comel..ahahahaha! dgn LR dia caring sangat..baik hati..tu pasal la LR jatuh hati dengan dia..tp x jatuh cinta lg.. ni la bahayanya hati yg lemah..x tegas dgn pendirian sndiri.. DIa itu adalah si KURUS...

kami salu contact..smpaikan skrg ni x sah kalau shari x contact..dlu x jugak camni...hmm.. x lama lepas tu LR sedar, Allah x terima hubungan mcm ni.. so LR cuba jgk.. cubaan yg bkali2 utk x contact stiap masa.. tp cubaan tu sntiasa gagal.. mlm isnin lalu, LR tnya la bleh ka kalau x cntc salu..dia mula tu mcm ragu2, tp lpas tu dia stuju...ok ja..tp LR pula yg x bleh trima keadaan..hmm..mlm tu dia buat x kisah..so LR pn rsa sedih, walaupun x tau knapa..before tidur, unexpectedly LR nangis...x berniat pn mau nangis tapi tah knapa tiba2.. rasa bsalah btul dgn dia..sbb rsa mcm LR mainkan dia plak..lbih2 lagi rasa bsalah dgn Allah.. LR langgar perintah dia..apa yg LR buat mndekati zina..na'uzubillah..sbb tu kna tgglkan.. :'(

tapi, LR masih harap yg kami masih boleh kawan n...if only there's a chance for us..hmm..but it is impossible..kami jauh..mrentasi laut china selatan..kami bbeza..walaupun sma2 manusia.. LR syg dia..tp x jgk ngaku apa2 ngn dia..just bgtau LR syg dia ja..hmm..mungkin tu pn slh jgk..tp ntah la...



for that, LR mau dedikasikan satu lagu buat DIA..
bertajuk Lafaz yang Tersimpan by UNIC.. huhu.. *touching*


Luluh hatiku yang sayu
Menatap wajahmu tenang dalam lena
Kasih zahirkan laku
Sedangkan bibirku jauh dari lafaznya

Dan raut tuamu membekas jiwaku
Meredakan rindu mendamaikan kalbu
Tak mungkin kutemu iras sentuhanmu
Biarpun kuredah seluruh dunia
Mencari gantimu

Betapa sukarnya menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanya sekadar
tingkah
Cuma ungkapan kebisuan yang
melindungkan kalimah rahsia

Masih kubiarkan waktu
Melarikan lafaz kasihku padamu

Mengapakah sukar menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanyalah sekadar
tingkah
Cumalah ungkapan bisu kalimah rahsia

Apakah yang hilang andai dilisankan
Bait penghargaan penuh kejujuran
Tak mungkin terlihat cinta yang merona
Jika hanya renungan mata yang bersuara
Bukan tutur kata

Tiada lagi ertinya pengucapan
Andai akhir nafas di hujung helaan
Sebelum mata rapat terpejam
Usah biar kehilangan
Menggantikan lafaz yang tersimpan



taken from : http://liriknasyid.com/index.php/lirik/detail/2653/unic-lafaz-yang-tersimpan.html

tu sja dari LR kali ni,
thanks for reading coretan x rasmi buat dia.. =)



No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

~Greatest Person~

There was an error in this gadget